image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Meest recente berichten
Search

Lactatiekundig consult en vergoeding

Telefonisch consult

Sommige vragen over borstvoedingsproblemen kan ik beantwoorden tijdens een telefonisch consult; zie tarieven.

Consult thuis

Wanneer ik de situatie niet goed via de telefoon kan beoordelen of als je praktische ondersteuning nodig hebt, kan ik je een consult thuis aanbieden. Tijdens een consult ben ik ongeveer 2,5 uur bij je. We bespreken welke problemen je tegen bent gekomen en wat je zelf al hebt gedaan. Daarna kijk ik mee met een voeding en geef ik daar waar nodig tips en adviezen. Na afloop van het consult schrijf ik een verslag, zodat je de gekregen adviezen nog eens rustig na kunt lezen. Eventueel koppel ik mijn bevindingen terug naar de verloskundige, de huisarts of JGZ.
In de daaropvolgende 3 weken houden we telefonisch contact, zodat je al je vragen kunt stellen en om te overleggen. Indien nodig kom ik nogmaals bij je op bezoek voor een vervolgconsult; zie tarieven.

Prenataal consult

Heb je in je zwangerschap al vragen of twijfels over borstvoeding (of verwacht je problemen) en wil je hier graag antwoord op, dan kun je me bellen voor een prenataal consult; zie tarieven.

Vergoeding lactatiekundig consult

Veel zorgverzekeraars vergoeden lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk.
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL) en mijn bedrijf heeft een AGB-code. Dit zijn vaak verplichte voorwaarden die zorgverzekeraars stellen. Soms heb je daarnaast ook nog een verwijzing nodig van de verloskundige of huisarts.